The poem without a Hero

Oxana Sankova groeide op in Rusland en behaalde haar acteursdiploma aan GITIS (Moskou). Na vijftien jaar acteren besloot ze regie te studeren aan het RITCS in Brussel. Haar bachelorvoorstelling I forgot werd opgepikt door Theater aan Zee en speelde in 2022 in Monty. Door haar achtergrond heeft Sankova een voorliefde voor klassieke teksten, met een autofictionele inslag. 

lees meer The poem without a Hero

Under the Influence

Colette Goossens (zij/haar, °1999) is theatermaker, speler en schrijver. Ze debuteerde met haar afstudeervoorstelling Mijn Broer: The Walrus (2021-2022) die ze maakte in de dramaopleiding aan het KASK Conservatorium te Gent en schreef ook Het Sint-Baafsplein is in de war (2022) voor Bijloke Wonderland. Ze staat als speler in de voorstelling Pinokkio (2022 – 2024) van Jonas Baeke en Jef Hellemans en in Monstera (2022-2024) van Compagnie Cecilia. Verder is ze als actrice verbonden aan Kopergietery door de voorstelling Losers Get Lost (2021-2022) van Matthias Velle en Sara de Bosschere.

Stan Martens (hij/hem, °1998) rondde de masteropleiding Drama aan het KASK in 2023 af met de voorstelling Prelude in de sneeuw die hij samen maakte en speelde met Ferre Vuye. Samen met Mitch Van Landeghem en Carine Van Bruggen speelde hij de voorstelling The Rules of Attraction (2020), waar hij tevens de muziek voor schreef. Verder is Stan als speler/maker onderdeel van het collectief OVERHERE. Komend seizoen speelt hij mee in What the Butler Saw van Tom Goossens/Theater Malpertuis en Nothing happens, twice van I SOLISTI. Daarnaast is hij gitarist en medecomponist van de band Cassecouilles.

Laurens Aneca (hij/hem, °1991) is regisseur, dramaturg en performer. Samen met Jesse Vandamme maakte hij al eerder Scènes (uit een huwelijk) (2020) en Giants (2021). Met Giants stond Laurens op Theater Aan Zee en won hij de creatie-beurs. Hij fungeerde als coach in verschillende theaterproducties, o.a. bij Happiness en Ten Oorlog 1 en 2 (Camping Sunset), Labyrinth (Theater Transparant) en Dissident (Lara Staal/NTGent).

lees meer over Under the Influence