© Sofie De Cleene

Hertenleer
Compagnie De Kolifokkers

In Hertenleer ontspint zich de levensloop van een ongeboren kind in een vervuilde toekomst.

“Het nat van de wereld is niet meer juist verdeeld. De halve wereld droogt uit. De andere helft verdrinkt. De mensen aan de droge kant verkruimelen tot zand. De natte mensen vechten om stukjes nog niet verdronken land.”

Een hoogzwangere moeder vat de slaap maar niet. Beelden van haar dochter in een grauwe toekomst flitsen door haar hoofd. Parallelle levenslijnen ontspinnen zich. Haar dochter wordt uit haar huis gezet en overleeft in de bossen. Ze krijgt recht op het huis van iemand anders. Ze mag als uitverkorene op een schip. Ze trekt met een eigen kind door de bossen.

Een dystopische monoloog van Anna Carlier over de toekomst van een kind in een wereld die drastisch veranderde door de klimaatopwarming.

Een live samenspel tussen spel, illustratie en geluid.

Scherp en ritmisch gebracht door Loes Swaenepoel. Een scenografie ontworpen en uitgevoerd door Sam Declercq en de fantasievolle, absurde illustraties van Sofie De Cleene. Kleurrijke, melancholische soundscapes van Jan Decock.

Een dreigend geheel dat slaat en zalft.

We zijn ervan overtuigd dat met deze eigenzinnige, breekbare tekst, een bijzondere, vernieuwende en actuele voorstelling gemaakt kan worden. De tekst ademt noodzaak en kan raken in zijn abstractie. Het evenwicht tussen rauwheid en kwetsbaarheid beroert. Zowel in vorm als in taal is dit een kunstwerkje.” (jury toneelschrijfprijs 2020)

spel: Loes Swaenepoel | illustraties: Sofie De Cleene | muziek: Ripple Effect (Jan Decock) | tekst en regie: Anna Carlier | scenografie: Sam Declercq | productie: Eva Bracke | techniek: Lennert Boots | met steun van de Vlaamse Overheid, Stad Gent, Malpertuis, En Avant, Compagnie Cecilia, Literatuur Vlaanderen, Stad Gent en Passa Porta

Geselecteerd door Theater Malpertuis voor En Avant 2022

dekolifokkers.be

Programma

za 11 juni, 19u + 22u
Zuidpool Antwerpen

do 30 juni, 19u + 21u15
De Expeditie Gent (Compagnie Cecilia)

di 9 aug, 18u30 + 21u
Theater op de Markt / DNZ Hasselt (Het nieuwstedelijk)

vr 16 sept, 19u
Theater Antigone Kortrijk

di 27 sept, 18u30 + 21u
ARSENAAL/LAZARUS Mechelen

zo 9 okt, 15u
Cultuurhuis De Leest Izegem (Theater Malpertuis)

Extra

duur: 60 min

maximum 42 toeschouwers per voorstelling

affichebeeld © Sofie De Cleene

De tekst werd uitgegeven bij De Nieuwe Toneelbibliotheek en is te koop na de voorstelling. 

scènefoto's © Leontien Allemeersch