Wij zijn NOK, een jong theatercollectief van zeven spelers en makers: Anaïs Jansen, Anke Somers, Egon Schoelynck, Ellis Meeusen, Kyra Verreydt, Runa Robbroeckx en Tom Voet.

In 2015 begonnen we als één klas aan de toneelschool in Leuven (LUCA Drama), in 2020 studeerden we samen af. Tot nu toe maakten we een groteske voorstelling en organiseerden we twee theaterfestivals - één in Mechelen en één in Brussel. Wat ons momenteel bezighoudt is ons onderzoek naar het collectieve.

Op zaterdag 24 september organiseert Collectief NOK bij ARSENAAL/LAZARUS (Mechelen) een reflectiemoment met gratis kennis en moeilijke vragen over collectief werken. Na twee zondagen in RADAR en DE MAAN over collectieven in de (podium)kunstensector, zoomen we uit in dit derde en laatste luik. Wat betekent collectiviteit in een bredere samenleving?

Aan de vorige twee edities hebben we enkele methodes, maar vooral meer vragen overgehouden. Maar misschien zijn onze struikelblokken wel universeel. Deze keer toetsen we af bij burgerinitiatieven, personen die collectief wonen,… We breken gezamenlijk ons hoofd over de vraag: collectief werken, hoe doe je dat? Ellenlange conversaties en inspirerende ontmoetingen verzekerd! Het wordt echt leuk, dat beloven we plechtig. Kleine groepjes, concrete gesprekken en een banaal intermezzo. De zon zal weerom schijnen, dat voelen we.

Voor wie?

Ben jij actief binnen één of meerdere collectieve contexten? Organiseer je projecten die zich in deze filosofie kunnen vinden? Heb je net geen flauw benul maar wil je vragen stellen aan anderen? Experimenteer je met nieuwe modellen van samenwerken? Vies cool, kom af!

Waar en wanneer?

za 24 sept, 14u-18u
bij ARSENAAL/LAZARUS (Mechelen)
(geannuleerd)

Overtuigd? Oké!

Wij willen weten waar jullie het over willen hebben. Schrijf je in door deze vragenlijst in te vullen, zo kan je mee de onderwerpen en vragen bepalen. Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden, doe maar lekker waar je zin in hebt, dat doen wij ook.

Tot slot

Je komt in de namiddag maar hebt nog geen plannen voor de avond? Tadaaa! De voorstelling Eerst van Ellis Meeusen (collectief NOK) en Pleun Van Engelen speelt aansluitend op zaterdag om 20u15.

Extra

Er zullen meerdere pauzes zijn.

Bij En Avant 2020 organiseerde NOK een reflectiemoment over wat en hoe het is om als collectief te werken, vroeger en nu. Lees meer