© Monday Agbonzee Jr

=
Sascha Bornkamp & Juicy Dune IJsselmuiden/Wang

=
zijn, bestaan
het resultaat van
is gelijk aan
existeren, vertegenwoordigen​​
aanwezig zijn, staan, uithangen
verkeren, vertoeven, verwijlen
zich bevinden
ben, was, geweest
wezen
bijdragen, voorkomen
leven

Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp, samen Wang, creëren met = hun derde theatertekst. 

= is een talig onderzoek naar de connectie tussen de intieme binnenwereld en de collectieve buitenwereld. Dienen de structuren waarbinnen we zijn opgegroeid ons? Hoe geven we taal aan de transities die plaatsvinden? Hoe verhouden we ons tot een ecosysteem waarvan ieder van ons maar een fractie uitmaakt?

= is een zoektocht naar de juiste woorden om met de wereld te spreken. De makers onderzoeken gebed, meditatie, activisme en lichamelijkheid als gespreksvormen.

Wang schrijft prikkelende en fantasievolle theaterteksten, geschikt voor kinderen en volwassenen. Hun debuut + (2019) speelde als volwassenen- en kindervoorstelling inmiddels meer dan 80 keer op festivals, op basisscholen, in huiskamers, tuinen en in theaters, en kreeg daarnaast ook een luisterversie. Na een tweede productie in 2020, X, maakt Wang in seizoen 2021/2022 het sluitstuk van het drieluik + X =. De voorstelling wordt gecreëerd op uitnodiging van Zuidpool, die Wang selecteerde voor het jongemakersfestival En Avant 2022. = wordt gespeeld voor volwassenen en voor kinderen vanaf 9 jaar.

concept, tekst en spel: Sascha Bornkamp en Juicy IJsselmuiden | dramaturgie: Rosa Vandervost | eindregie: Nico Boon | scenografie en kostuum: Sietske van Aerde | techniek: Pieter Kint en Johan Segers | zakelijke en communicatieve ondersteuning: Flore Opsomer en David Cornille (Zuidpool) | technische ondersteuning: Anne Straetmans (Zuidpool) | partners: Zuidpool, hetpaleis, De nieuwe Toneelbibliotheek, Het nieuwstedelijk, Theater Antigone, Theater Malpertuis, Compagnie Cecilia en ARSENAAL/LAZARUS | met steun van: Literatuur Vlaanderen en Stad Antwerpen | met dank aan: Monty Kultuurfaktorij en c o r s o

Geselecteerd door Zuidpool voor En Avant 2022

Programma 

do 2 juni, 20u, première
Zuidpool Antwerpen

vr 1 juli, 20u
De Expeditie Gent (Compagnie Cecilia)

vr 12 aug, 20u15
Theater op de Markt / DNZ Hasselt (Het nieuwstedelijk)

do 15 sept, 19u
Theater Antigone Kortrijk

wo 28 sept, 20u15
ARSENAAL/LAZARUS Mechelen
(geannuleerd)

do 6 okt, 20u30
Cultuurkapel De Schaduw Ardooie (Theater Malpertuis)

Extra

duur: 55 min

'Een spitsvondige tekst, die barst van poëzie en ambilalenties.'Sixtine Bérard, E-tcetera

bekijk de trailer

scènefoto's © Olympe Tits